Till förstasidan Hem
Om Julrim
Skicka in rim
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö
Sök efter rim:
 
Skicka in rim

Vill du dela med dig av dina rim?

Vi får in massor av rim varje jul, och det är givetvis hemskt trevligt, men tyvärr är det rätt få som håller måttet. Poängen med den här hemsidan är just att kunna erbjuda rim som är av en något högre kvalitét, så därför sållar vi ganska hårt bland inskickade bidrag. Så för att vara lite pretto och viktiga så har vi skrivit ihop en rimguide.

1). Tänk på ordföljden!

Ingenstans används omvänd ordföljd så flitigt som i just julrim. Det är kanske lättare att vända på orden för att passa syftet, men det blir inte ett bätte rim. Tyvärr.

2). Relevans.
När du skriver ett julrim, tänk på att använda ord som faktiskt har något med rimmet att göra. Det är väldigt populärt att skriva "Detta är inte en X, utan en Y". Byt ut X och Y mot valfria ord som rimmar men som inte har den minsta gemensamma nämnare.

För att göra det ännu mer förvirrande, och motsäga oss själva en smula, så bör det tilläggas att rimord som till synes inte har med varandra att göra ofta fungerar ändå, det är ju ändå sammanhanget det hänger på. Tänk bara på att låta "poängen" komma i den senare delen av rimmet. Det vill säga, spar den fyndiga slutklämmen till just slutet, annars blir det ungefär som om en ståuppkomiker skulle dra poängen först och sedan berätta historien.

Dåligt rim: ”Denna är till foten, inte till roten.”
Ett lite bättre rim: ”Trots att du är dum i roten, är det skönt att vara varm om foten.”

3. Nödrim.
Bara för att orden låter liknande så betyder det inte att de rimmar. Dock bör tilläggas att en del nödrim kan få en viss elegans, om rimmaren är tillräckligt djärv. Då blir nödrimmet en kul del av poängen.

LYCKA TILL!

Passerar du nålsögat? Skicka då in ditt rim här!


Julklapp du rimmar till:


Ditt rim:


Ditt namn:


Din e-postadress:


Människoverifiering - fyll i koden från bilden i fältet nedan:Copyright

De 10 populäraste rimmen:

1. Whisky
2. Lakan
3. CD
4. Kalsonger
5. Elektrisk tandborste
6. Underkläder
7. Gymkort
8. Dator
9. Verktygslåda
10. MP3-spelare


Julklappstipset, komplett med rim och allt:

Almanacka!